Няма нови заразени с коронавирус у нас

Няма нови заразени с коронавирус у нас. Това заяви на редовен брифинг в събота началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Един от обявените в петък случаи е на човек от Плевен, който не е имал контакт със заразените, които дадоха положителни проби преди седмица. Мъжът е в умерено тежко състояние, което не изисква реанимация. Така случаят в града стават 3.

От заразените у нас има 10 лица, които нямат никакви симптоми. Съпругът на починалата жена в „Пирогов” е  в тежко стабилизирано състояние. Състоянието му нито се подобрява, нито се влошава. На командно дишане е, информира NOVA.

„Четирима шофьори на тирове в Сливница са арестувани за нарушаване на домашната карантина и са принудително заведени в домовете им. Те са били видени в заведение в града”, каза Мутафчийски.

Той допълни, че новите установени случаи в петък са от различни възрастови групи. Най-младият е на 24 години, а най-възрастният – на 80 години и е настанен в „Пирогов”. На входа на болницата е разположена полиция. Продължава и изясняването на контактните лица на заразените с коронавирус.

„В света заразените са 145 000. 5436 са починалите, а възстановилите се са 72 000. В Албания вече има 33-ма заразени, в Босна и Херцеговина 18, а в Гърция са вече 190. В Китай има най-малко заразени за денонощие – 11. В Италия обаче те вече са 2547”, обяви Мутафчийски.

Comments

comments