„Няма лоша реклама“ – Борисов няма да иска разследване на изтеклия запис

БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не възнамерява да иска разследване кой е публикувал записа, в който глас, приличащ на неговия, си служи с нецензурни обиди по адрес на европейски лидери и председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и се разбира как превишава правомощията на министър-председател. В коментар пред журналисти в понеделник (15 юни) по време на поредната инспекция на пътно строителство, той дори заяви по повода, че

„Няма лоша реклама“

 

Записът изтече в платформата за споделяне на видеосъдържание YouTube и в тази за аудиосъдържание SoundCloud в петък (12 юни). В него се чува глас, който говори по телефона и който прилича на този на Борисов. От изреченото се разбира за натиск чрез държавен регулатор над частна компания, за атака срещу кандидат за евродепутат от опозицията в разгара на скандала около къщите за гости миналата година и че има предварителна информация кога предстои да бъде обвинен зам-министър.

Всичко за записа четете тук.

В първите часове след разпространението на записа Борисов и пресцентъра на Министерски съвет отказаха на отговорят на въпросите, свързани с него. В петък вечер премиерът пусна иронично видео във „Фейсбук“ с репликата „Забавляваме се“, която явно беше намек, че записът е монтаж. В събота в живото излъчване от джипа му реагира, че не може да го впечатли, а после пред журналисти коментира общо темата, като вметна, че става дума за „ментета“ и да наемат актьора Ненчо Балабанов да го иминира. Само сайтът „Епицентър“ (на Валерия Велева) цитира Борисов, който пред изданието се заклева, че записът е лъжа и това не е неговият глас.

В понеделник премиерът беше питан от журналисти дали ще поиска да се разследва кой е изготвил и пуснал записа в общественото пространство. „Не ме интересува , ако се вкарам само да мисля за това, значим да му обръщам внимание. Няма лоша реклама“, отговори той.

Няма информация дали прокуратурата ще се самосезира и ще разследва записа, кой го е направил и кой го е разпространил.

„Прави ме по-силен“

„На Давоския форум ни демонстрираха как, например, на кмета (бел. ред. – до Борисов стои кметът на Велико Търново Данаил Панов) взимат интервюта и с неговия глас, с неговите думи… И на Обама, и на Путин му бяха направили…Но това само ме прави по силен. Колкото пъти ми го направят, толкова пъти ги бием“, добави премиерът и лидер на ГЕРБ. Борисов явно визира предишни случай, в които са изтичали записи с негово участие.

В коментара си той си послужи и с думата „хунта“, употребявана по адрес на сегашните управляващи от укриващия се в Дубай бизнесмен с интереси в хазарта Васил Божков с 18 обвинения. „Един вика „хунта“. Вие видели ли сте тиранин да му правят такива работи?!“ попита риторично той. По повод заявката на Божков да започне политически проект, Борисов каза: „Колкото искат проекти да си направят, ние си правим нашия.“ Борисов на някалко пъти вмята, че който иска да прави проекти – той строи. (Часове по-рано Божков заяви, че „през 2014г. се е поддал на изнудване на управляващата хунта“)

Премиерът коментира темата пред журналисти докато инспектираше днес строителството на скоростния път Ботевград – Мездра.

 

 

 

Източник:dnevnik.bg

 

Comments

comments