Новият кандидат за ЧЕЗ: Фактът, че „Еврохолд“ е бивш работодател на председателя на парламента, не означава, че ползва политически гръб

zx860y484_3200359

Фактът, че „Еврохолд“ е бивш работодател на председателя на парламента Цвета Караянчева, не означава, че компанията ползва политически гръб.

Кандидат-купувачът на ЧЕЗ не би поискал 60% увеличение на нощната тарифа на тока, каквото поиска сегашното ръководство на енергодружеството. В първото си интервю след сделката, шефът на компанията коментира контактите си с висши политици у нас. Само акционерите стоят зад компанията, заяви Асен Христов. Фактът, че „Еврохолд“ е бивш работодател на председателя на парламента Цвета Караянчева, не означава, че компанията ползва политически гръб, според Христов.

„Житейската ми ситуация ме е срещала и с Борисов и Станишев”, обясни Христов и допълни, че се познава и с Цветанов, още от когато бил студент. „По повод че някакви жълти медии разпространяват снимки как сме тичали – снимката е от световното по полумаратон, а аз съм вицепрезидент на федерацията. Никога „Еврохолд“ не се е забърквал в политически скандал“, категоричен беше Христов.

Свързването на името на Цветан Цветанов с „Еврохолд“ коментира и премиерът Бойко Борисов. „Цветанов е извън ГЕРБ. Колкото БСП могат да ги питат Жан Виденов какво прави или ДПС Лютви Местан, толкова може да ми зададете въпроса и дали Цветанов е там или не“, заяви днес премиерът Бойко Борисов. Премиерът поиска политиците да проявят отговорност и по сделката за 335 милиона евро да се произнесат само регулаторите. От „Еврохолд“ се надяват да получат зелена светлина от тях до края на годината.

Източник : Би Ти Ви

Comments

comments