Нови главоболия за кмета Камбитов! Прокурор нищи действията му по случая “Райко Зашев“

гг-750x430

Сестрите Татяна  и Златка Зашеви, дъщери на кмета на Благоевград в периода 1951-1955 г. Милан Зашев дават на прокурор настоящия кмет на Благоевград Атанас Камбитов, шефа на правната дирекция Ант. Методиева и арх. Баханова в качеството й на вещо лице по случая със съдебните дела, заведени от Райко Зашев срещу общината. Причината, посочена в сигнала им са нелогичните действия от страна на представителите на общинска администрация , които вместо да защитават общинския интерес настояват съдът да отмени заповеди, под които стоят техните подписи. Основната цел на това поведение , което е в ущърб на общината, е стремежът да се удовлетворят претенции на жалбоподателя. Р. Зашев, категорични са двете сестри.

Сагата започна след жалба от родственика им Райко Зашев, който поиска проверка и спиране на строежа им, чийто инвеститор е общинският съветник А. Тодоров, с мотив за незаконосъобразност . Р. Зашев е един от собствениците на съседна сграда на ул. „Иван Михайлов“ 3. Неговата жалба задвижи светкавично ангажиране на съответни специалисти от общината . Вместо да изчака решението на съда кметът Камбитов спешно издаде протокол за затваряне на строежа и за още по- голяма тежест уволни гл. архитект В Тинчев.

Сестрите Т. и Зл. Зашеви отбелязват в сигнала си до прокуратурата , че вещото лице арх. Баханова не е направила коректни изчисления и е открила несъответствия на проектите, които не отговарят на действителното положение. Освен това имат информация, че арх. Баханова е имала нерегламентирани директни контакти извън съда с представители на общинска администрация и е получавала документи директно от служители в кметството, а не както е редно чрез съда.
Искането на Зашеви е прокуратурата да провери законността и спазването на обществения интерес  по отношение на действията на общинските служители, начело с кмета Камбитов по случая „Зашев“./Пиринско дело

Comments

comments