Нова мания сред богатите хора

LS0

Покупката на апартамент на круизен кораб е една от новите мании на богатите хора по света, информира Business Insider.

Луксозните жилища се предлагат на цени от 4.4 млн. до 36 млн. долара, в зависимост от големината и разположението им на кораба.

Круизният кораб Utopia е дело на Дейвид Роб и ще обикаля из света, както на спортни, така и културни събития като Олимпийски игри, тенис турнири и карнавали.

Дългият 90 м круизен кораб, който се очаква да бъде завършен след 3.5 г., ще предлага на богаташите 190 апартамента. Всеки от тях ще е с големина от 140 до 625 кв. м, като всяка от спалните ще разполага с гледка към водата.

„Обикновено круизните кораби се изграждат с живот между 25 и 30 г., но Utopia се строи така, че да доживее 100 г. Всяко от жилищата ще е с дизайн, подобен на луксозните имоти в Ню Йорк и Лондон, казва Роб, който е възпитаник на Harvard Business School.

“Описваме Utopia като най-голямата частна яхта в света“, допълва той.

Всеки от собствениците на апартамент на Utopia ще има достъп до казино, нощен клуб, кино, галерия, множество басейни, водна пързалка, фитнес и опция за частни уроци по фитнес и тенис.

На борда на кораба също така ще има и бутиков хотел, където всеки от собствениците ще може да покани своите деца, внуци и други гости, без да има необходимост от инвестиция в друго жилище.

“Utopia е алтернативата за всички хора по света, които искат да обиколят света, но не искат да се разделят с лукса и комфорта на дома си“, споделя още Дейвид Роб.

Круизът се очаква да остава на съответната дестинация до 1 седмица, спрямо 24 часа за традиционните кораби от този бранш.

LS3

Comments

comments