Нинова пита Гешев: Има ли образувани досъдебни производства заради водната криза в Перник?

b86551012bf05f28644b9ede30d0fded

Корнелия Нинова зададе писмено въпросите си до главния прокурор Иван Гешев за кризата с водата в Перник, съобщи dariknews.bg.

Двамата трябваше да се срещнат по-рано днес, но Гешев отказа срещата, след като лидерката на БСП заяви публично намерение да бъде проведен брифинг в Перник след срещата с главния прокурор. Прокуратурата няма да позволи да бъде използвана за постигане на политически цели и в нарушение на конституционно регламентираните й правомощия, независимо от политическия субект, категорични бяха от институцията.

Затова днес Нинова обяви, че задава въпросите на перничани писмено до главния прокурор.

„Въпросите са има ли образувани досъдебни производства във връзка с водната криза в Перник и ако има такива, срещу кои длъжностни лица са те и по кой член на Наказателния кодекс? Води ли се разследване по договора за ремонт на стената на яз. „Студена“ на стойност 32 млн. лв.?“, попита още Нинова.

Тя добави, че е щяла да постави пред главния прокурор и въпроса за вноса, преработката и изгарянето на боклуци в България.

Според Нинова внушенията, че БСП яха протеста и вотът на недоверие на левицата не е необходим, изразявали страх и притеснение от ситуацията и опит да се потуши напрежението.

Тя отсече, че БСП внася вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провала в политиката по околната среда и водите на 20 януари.

„От 15 януари ще бъдем готови с мотивите. На 16-и 17-и ще предложим на всички други парламентарно представени партии консултации, без ГЕРБ. Ще им предоставим и мотивите. На 20-и ще го внесем официално“, уточни Нинова.

Comments

comments