Николай Георгиев – отново кандидат на БСП за кмет на Кресна

19908

Николай Георгиев отново е кандидатът на БСП за кмет на Кресна. Той бе утвърден  на заседанието на Националния съвет на БСП  в късния след обед вчера. Николай Георгиев е сред досегашните успешни кметове на социалистите и е с големи шансове да бъде избран за втори мандат.

Червената централа даде съгласието си  за  още 161 кандидати за кметове на общини и райони в цялата  страна.  Както „Благоевград нюз“ вече съобщи, сред тях е Владимир Москов, който ще се бори за седми пореден мандат в община Гоце Делчев, бившият заместник-кмет от екипа на Андон Тотев в община Снадански – Младен Тимчев. В София той бе предпочетен пред издигната от местната структура лидерка Снежана Стоянова. За нея остава да води листата на кандидатите на БСП за общински съветници. В Банско в битката за кмет влиза Иван Кадев, в община Гърмен – Владимир Донков.

В община Хдажидимово БСП застава зад досегашния кмет Людмил Терзиев, който започна преди години своето кметуване като кандидат на НДСВ,  в Струмяни – БСП също ще бъде част от коалиция, която ще издигне досегашния кмет Емил Илиев.

БСП в тези избори няма да подкрепи кмета на Симитли Апостол Апостолов. Лично Корнелия Нинова определи случая Симитли, като “ярък пример за всичко срещу което се борим – задкулисие, контролиран вот, безпринципност, прескачане от партия в партия, което доведе до заличаване на БСП в общината.”

Следващото заседание на Националния съвет на БСП, което ще продължи с утвърждаването на кандидат-кметове, ще се състои на 15 септември.

С интерес се очаква решението за кандидата на БСП в Благоевград. Номинацията на общинската структура в областния център трябва да стане ясна на пленум следващата седмица, след като днес форумът бе отложен.

16 септември е крайният срок, до който партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети подават заявления за регистрация в общинските избирателни комиси, сочи справка в Хронограмата на ЦИК за изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 година.

На 27 септември започв предизборната кампания.

Comments

comments