Неидентифициран обект летя 10 часа над САЩ

896-504-nlo-letiashta-chiniia

 

 

Огромен и непознат обект е бил засечен на радар от американски метеоролози в небето над САЩ. Обектът е бил с големина от около 80 километра и се разпростирал над три щата- Илинойс, Индиана и Кентъки. Той е останал в небето над щатите за около 10 часа. Обектът е бил на височина от 3 километра от земята. В същото време той непрекъснато се е движел и е променял формата си. В самото начало е бил закръглен, но след това е придобил по-издължена елипсовидна форма.

Мистериозният обект бил забелязан първо от персонала на местните метеорологични станции, след което специалистите и от Националната метеорологична служба се присъединили към наблюденията. Метеорологът Уейн Харт от телевизионната станция WEHT в Евансвил, Индиана, бил първият, който съобщил за странния феномен. Неговото предположение гласяло, че този мистериозен облак се е формирал след полета на военен транспортен самолети „Локхийд С-130 Херкулес“.

Според Харт, летателната машина по неизвестна причина е изстреляла фалшива цел. Други експерти обаче не подкрепят тази теория като имат своите аргументи за това. Според тях загадъчният облак е имал твърде висока температура, която фалшивите цели не могат да поддържат. Освен това никоя военна база в района не е регистрирала полет на самолета C-130.

Трета версия предполага, че явлението е резултат от таен военен тест на неизвестно вещество във въздуха. Все още не е ясно какво точно се е случило в небето над Съединените щати.

Comments

comments