Не е имало сигнали за насилие в семейството на убитото дете в Севлиево

Окръжна прокуратура-Габрово и Областната дирекция на МВР-Габрово дадоха съвместен брифинг, в който разкриха подробности за извършеното в гр. Севлиево тежко криминално деяние – убийство на  2-годишно дете. Образувано е досъдебно производство по чл. 116 ал.1 т. 4 от НК – умишлено убийство на малолетно лице.

Сигналът за инцидента е получен на 04.02.2021 г. по обяд. На място е намерено дете с порезна рана в областта на шията, констатирана е смъртта му. Предполагаемият извършител – бащата на детето, който се е намирал на мястото, е бил в неадекватно състояние. Към момента 41-годишният мъж  е настанен в психиатрична болница с прокурорско постановление. Той няма криминални регистрации.

По случая са иззети множество доказателства, назначени са експертизи, предстоят разпити на близки на семейството, приятели и работодателя на мъжа. До момента не е получаван сигнал за домашно насилие в семейството.

С постановление на Окръжна прокуратура-Габрово разследването по случая е възложено на Окръжната следствена служба-Габрово.

Comments

comments