Не достигат бюлетини в благоевградските села Дъбрава и Логодаж

IMG_20191027_175701

Не достигат бюлетини в благоевградските села Дъбрава и Логодаж, съобщи Йордан Симонски, заместник-председател на Общинската избирателна комисия в Благоевград. „Причините се анализират“, каза Симонски и посочи,  че в село Дъбрава при 137 записани по избирателен списък, са осигурени по 100 бюлетини за кмет на кметство. „Лесно ще се оправим с броя на бюлетините за кмет на община и за общински съветници, но проблем остава бюлетината за кмет на кметството“, уточни Симонски. Той посочи, че проблемът е консултиран с ЦИК и в момента членове на Общинската избирателна комисия – Благоевград доставят бюлетини в тези секции. За кмет на село  Логодаж кандидатът е един, а на  село  Дъбрава – четирима.

Йордан Симонски коментира и по-рано подадените сигнали за нарушения в село Рилци. „След проверката на Общинската избирателна комисия стана ясно, че гласуването не е прекъсвано. Всички членове на секционната избирателна комисия са дали обяснения. Напрежение е имало между избиратели, но изборният процес в село Рилци протича нормално“, подчерта заместник-председателят на ОИК- Благоевград.

Няма съществени сигнали за нарушения обяви още Йордан Симонски и посочи, че към  17.30 часа избирателната активност в община Благоевград е достигнала 47%.

Comments

comments