Навесите на терасата на Пламен Георгиев са окончателно признати за незаконни

plamen-georgiev-1

Навесите на терасата на бившия директор на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) и настоящ прокурор Пламен Георгиев са незаконни. Това е окончателното решение на община „Слатина“ след извършена втора проверка на постройките, съобщи бТВ.

Изградените навеси, които покриват почти 60 кв. м. върху покрива на сграда, в която апартамент има Георгиев, са без необходимите строителни книжа. Изготвена е и заповед за събаряне, която трябва да бъде връчена на бившия антикорупционен шеф на 19 август и той е този, който ще трябва да премахне незаконно построените обекти до началото на октомври. Решението може да бъде обжалвано в съда.

Преди няколко дни Пламен Георгиев за пореден път защити тезата си, че терасата е обща част от блока, но достъпа на съседите до нея е невъзможен, тъй като до там може да се стигне само през неговия апартамент. Той също така твърди, че постройките са вдигнати преди да придобие апартамента и въпреки, че терасата се води обща част, той плаща данъци за нея.

През април екип на администрацията от община „Слатина“ отново бе установил, че за постройките на терасата няма строителни книжа и излезе с решение за премахването им.

През юни обаче лично директорът на столичния „Строителен контрол“ – арх. Влади Калинов спря назначената процедура по събарянето. Няколко дни по-късно кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че Калинов е депозирал оставката си.

Георгиев подаде оставка като шеф на КПКОНПИ в последното заседание на парламента преди лятната му ваканция, а депутатите я приеха още на същия ден. Малко по-късно той бе възстановен като прокурор в Специализираната прокуратура.

 

Comments

comments