Настаняват в психиатрична клиника в Ловеч бащата убил 7-годишния си син

thumb_770x0_Съдебна палата Варна_268

Състав на Варненския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура да бъде настанен за лечение за срок от 30 дни в психиатричната болница в Ловеч обвиняемият за опита за убийство на седемгодишния си син Борислав И.

Както информира преди време пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, 42-годишният мъж беше привлечен към наказателна отговорност за  престъпление по член 116, ал. 1, т. 3 във връзка с член 18, ал. 1 от НК, извършено на 23 октомври тази година. Тогава в дома си Борислав намушка  детето си, а себе си самонарани с ножа. Баща и син бяха настанени в две варненски болници за лечение.

На 30 октомври тази година пострадалото дете е изписано от болницата в добро общо състояние. Баща му е бил опериран на 24 октомври, след което е бил настанен в психиатричната клиника във Варна за продължаване на лечението му. Освидетелстването на Борислав показало, че вследствие на употребата на наркотици  той е с психични и поведенчески разстройства, а преди да извърши престъплението е бил включен в метадонова програма за лечение на зависимостта му към наркотиците.

Окръжната прокуратура във Варна е поискала настаняването на обвиняемия в Специализираната психиатрична болница в Ловеч за срок от 30 дни, през които той да бъде изследван и с уточнена диагноза, тъй като заключенията на двама психиатри за състоянието му се разминават. 42-годишният мъж също е поискал да бъде лекуван.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е уважено искането на прокуратурата, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Comments

comments