Напрежение в Гоце Делчев! Половината град остана без телевизия и интернет

 

62607701_433845567169678_7727987543920082944_n

Гоцеделчевски абонати на “Кабел Сат Запад” се събраха в края на деня днес пред офиса на кабелния оператор, за да не допуснат изнасянето на техниката на клона. Почти половината град са абонати на оператора и след днешната акция на ГДБОП и жандармерията не се знае докога ще останат без телевизия и интернет, съобщи struma.bg.

Във фейсбук се излъчват кадри от събралите се хора и техни коментари за създалата се ситуация.

Припомняме, че ГДБОП и Европол днес проведоха специализирана акция срещу кабелни оператори. Разследването е за укриване на абонати и нелегално разпространение на видео съдържание, за което са подавани сигнали. В операцията са участвали и служители на НАП и Комисията за регулиране на съобщенията. Екипи на жандармерията обискираха офисите на кабелната телевизия „Кабел Сат-Запад“ в Кюстендил, Дупница, Благоевград и град Гоце Делчев. Проверена е и санданската кабелна телевизия „Вега“, спецполицаи са запечатали бургаската кабелна телевизия RN.

По неофициална информация акцията е срещу така нареченото кабелно пиратство. Не е ясно дали става въпрос за нерегламентирано излъчване на тв канали или пък използване на пиратски софтуер. От кабелната телевизия отказаха коментар.

Очаква се утре прокуратурата да даде повече информация.

Comments

comments