Намериха канабис в дома на 61-годишен мъж от село Скрът

 

канабис

От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, при която е констатирано следното:

На 24.09.2019г., от полицейски служители на РУ-Петрич, е извършена проверка на къща в гр.Петрич, обитавана от 23-годишен мъж. В стая на жилището е намерена и иззета около 1,05 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. 23-годишният мъж от гр.Петрич е задържан със заповед за задържане до 24 часа.  Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

При извършена, на 24.09.2019г. в с.Скрът, общ.Петрич, проверка на жилищна сграда, обитавана от 61-годишен мъж от с.Скрът, от полицейски служители на РУ-Петрич, е открита около 0,385 килограма суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. В хода на работата по случая, в прилежащо към сградата дворно място, са намерени около 4 бр. зелени, тревисти растения с общо тегло около 0,750 килограма и положена да се суши тревиста маса с общо тегло около 2 килограма. След направен полеви тест, същите са реагирали положително на канабис.

Около 02:10 часа на 25.09.2019г. в къща за гости в гр.Сандански, от полицейски служители на РУ-Сандански, е извършена проверка на 31-годишен мъж от гр.Сандански у когото е намерено и иззето около 0,94 грама бяло, прахообразно вещество. След направен полеви тест, същото е реагирало положително на хероин. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Comments

comments