Над 800 шофьори без винетки са установени от камерите на тол системата само за ден

БГНЕС

805 водачи, които са шофирали без винетка, са установени само за вчерашния ден. Това съобщи в ефира на NOVA доц. Георги Балабанов, експерт в „Националното тол управление”.

Той допълни, че в страната са поставени 295 стационарни рамки с по 2 или 3 камери, в зависимост от това колко са пътните ленти. Те покриват 10 800 километра от републиканската пътна мрежа.

Доц. Балабанов обясни и как се процедира, ако шофьор бъде хванат в нарушение. „Ако нарушител бъде засечен от стационарна контролна точка – опциите са две. Ако в последствие в рамките на деня той бъде спрян от патрул на „Националното тол управление” може да заплати компенсаторна такса. Плащането става единствено с банкова карта – дебитна или кредитна. Ако нарушителят откаже да заплати компенсаторната такса, му се съставя акт за административно нарушение и заплаща максималната тол такса за лек автомобил, която е 10 лева. Ако автомобилът не бъде спрян от наш автомобил, в края на деня му се генерира електронен фиш. Той се изпраща по пощата и нарушителят разполага 14-дневен срок да плати компенсаторната такса. Ако откаже да го направи му се налага по-високата санкция – 300 лева”, уточни експертът от „Националното тол управление“.

 

Comments

comments