Над 50 шофьори са хванати зад волана след употреба на алкохол

полиция

Над 50 шофьори са хванати зад волана след употреба на алкохол, съобщи БНТ.

Пътната обстановка в първия ден на 2020 г. в страната засега е спокойна и няма загинали участници в движението в новогодишната нощ, съобщиха от Националния координационен център за безопасно движение по пътищата.

Има обаче много инциденти с водачи, употребили алкохол. За денонощие са констатирани над 50 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. На територията на Община Хисаря водач на 23 години, седнал зад волана с 1,82 промила концентрация алкохол в кръвта и се преобръща на пътя. В Хасковско също е станала катастрофа с шофьор, който се е качил в колата с 1,72 промила.

От координационния център обърнаха внимание, че гражданите не подават сигнали за хора, които се качват пили зад волана и призовават хората да не стоят безучастни. Очаква се по-засилен трафик към обяд. Пътищата са проходими в цялата страна. Информацията от АПИ е, че те са почистени навсякъде.

Инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“ съобщи още, че остават ограниченията за Троянския проход за автомобили над 12 тона. Навсякъде другаде движението е нормално. Очаква се засилен трафик в района на Благоевград, където екипи ще регулират движението при нужда. Създадена е организация, за да не се образуват колони. В района на „Витиня“ на „Хемус“ също има допълнителни екипи.

Comments

comments