Над 300 състезатели пристигат в Благоевград за XV международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“

1509189853

Благоевград посреща гимнастици от различни държави за XV международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“. Състезанието ще се проведе на 24 и 25 ноември в зала „Скаптопара“, като официалното откриване ще бъде в събота от 12.30 часа. Началото на самите състезания ще бъде от 09.00 часа.

Участие в тазгодишната надпревара ще вземат над 300 гимнастици от България и чужбина. В Благоевград се очаква да пристигнат представители на клубове от Англия, Гърция, Хърватия и Сърбия.

На 23 ноември пък ще се проведе състезание за начинаещи групи, като целта е децата да бъдат стимулирани и подкрепени. В него ще вземат участие състезатели от 5 отбора.

Международният турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ се провежда от 2003 г. Той се организира с подкрепата на общината от благоевградския гимнастически клуб „Любчо Солачки“. Целта на ГК „Любчо Солачки“ е да популяризира гимнастиката и да превърне Благоевград в едни от водещите центрове на този спорт, като предлага условия за качествена подготовка и изява на подрастващите и младите спортисти.

Comments

comments