Над 20 пожара в земеделски имоти са възникнали в Благоевградска област

F488DE6A-B3D6-4AE8-A8C9-210B2ED905F7

Над 20 пожара в земеделски имоти са възникнали на територията на Благоевградска област само за няколко часа. Заради задимяване временно беше спряно и движението по главен път Е79 между Благоевград и Симитли.

Всички пожари са възникнали след разчистване на земеделските ниви от стопаните. При запалването  на  сухите треви огънят се е пренесъл върху по-големи площи, като на някои места е обхванал територии с храсти и дървета от ниската гора.

През целия ден екипите на служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ са работили при изключителна натовареност.

Сигналите за пожари в земеделски земи са 22. Единият от тях е довел до гъсто задимяване на  главен път Е79, в отсечката между Благоевград и Симитли, което наложи спиране на движението и в двете посоки за около два часа.

Областният директор на пожарната служба Георги Пармаков припомни, че в началото на активния земеделски сезон  инцидентите се увеличават и апелира към стопаните да спазват абсолютната забрана за палене на стърнища, като припомни, че санкциите стигат до 2000 лева.

Comments

comments