Над 18 000 текстилни изделия и аксесоари с логото на световноизвестни марки задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нов случай на контрабанда на текстилни изделия, портмонета и колани с логото на световноизвестни марки предотвратиха митническите служители на Териториална дирекция Южна морска и на ГД Митническо разследване и разузнаване.

Стоката е открита около полунощ на 13.10.2019 г. при проверка на товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната от Турция, пътуващ за Унгария. Митническите служители установяват, че количеството на групажната стока, опакована в 687 колета, не съвпада с обявеното в представените митнически документи. Открити са недекларирани 4711 текстилни изделия, сред които шалове, чорапи, спортни комплекти, мъжки боксерки и 445 портмонета и колана  с логото на защитени търговски марки, сред които  „Gucci“, „Louis Vuitton“, „Tommy Hilfiger“, „Armani“, „Michael Kors“. За недекларираната стока е съставен акт на водача на камиона, полски гражданин, за административно нарушение по Закона за митниците.  В хода на проверката, сред декларираната стока, са открити  още над 13 000 текстилни изделия, по-голяма част от които чорапи, с фигуративни и словесни изображения на световноизвестни марки, които са задържани в изпълнение на Европейски регламент №608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

От началото на месец октомври това е трети случай, при който митническите служители откриват текстилни изделия и аксесоари като една част са били недекларирани, а друга са задържани със съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост. Общото количество на задържаните артикули, през този месец, е близо 35 000.

 

Comments

comments