/ВИДЕО/ Над 100 шивачки се събраха в Инспекцията по труда, цехът им ги „посрещна“ заключен днес, искат да напуснат работа

Над 100 шивачки във фирма в Благоевград, се събраха в Инспекцията по труда днес. Поводът – тази сутрин жените отишли на работа, но намерили цеха заключен. Служителките във фирмата не били допуснати да се явят на работните си места. Причината – фирмата им е заключена заради неизплатени наеми от страна на собствениците й към наемодателя на сградата.

Шивачките в цеха не са получавали заплата от февруари, забавени са плащанията им за март, а вчера колективно са депозирали оставките си. Молбите им обаче не са подписани, разказват самите те. Искането им е молбите им да бъдат приети и подписани и да бъдат освободени от работа.

Директорът на Инспекцията по труда в Пиринско Славянка Симитчийска обясни, че във възможно най-кратък срок на собственика цеха ще бъде разпоредено да изплати възнагражденията на шивачките. По думите й, от Инспекцията вече са установили контакт с упълномощения представител на фирмата, който трябва да отиде на място днес следобед, за да му бъде връчена призовка за предоставяне на документите. Фирмата, в която всички те работят, се занимава с изработка и износ на връхни дрехи за Италия.

Вижте повече във видеото.

 

Comments

comments