Националният археологически институт с музей към БАН отпусна допълнително 33 000 лв. за охрана, по повод предстоящия празник на археолозите

www.bulgariatravel.org
www.bulgariatravel.org

 

 

Националният археологически институт с музей при Българска академия на науките отпусна допълнително 33 165.77 лв. за охранителна дейност

Допълнителните средства за охранителни дейности са отпуснати във връзка с анекс към договор 1063/03.11.2016г.

Договорът за обществена поръчка е сключен началото на ноември месец 2016г. между охранителната фирма САЛАМАНДАР Д.А.С. ООД и Националният археологически институт с музей към БАН. Стойността на поръчката е 586 096 лв. без ДДС.

Предметът на договора включва осъществяване на денонощна въоръжена физическа охрана на недвижими имоти, културно-исторически ценности с висока обществена значимост и движими вещи както и охрана със СОТ за нуждите на Национален археологически институт с музей при БАН.

Анексираният договор е сключен на 06.02.2019г. , седмица преди професионалният празник на археолозите ( 14.02.2019г.).

Празникът на Българския археолог се отбелязва от 1971 г. по инициатива на Археологическия институт с музей при Българска академия на науките (дн. Националния археологически институт с музей при БАН). На този ден всяка година по традиция в Националния археологически институт с музей при БАН се открива изложба с експонати и фотоси на най-важните открития от предходната година.

 

 

 

 

 

Comments

comments