На вниманието на КАТ-Благоевград: Шофьори системно нарушават Закона за движение по пътищата

 

n1

Водачи на леки автомобили системно погазват Закона за движение по пътищата като преминават по улица „Митрополит Борис“ в Благоевград, тъй като движението е еднопосочно в едната й част.

Шофьори нарушават забраната за преминаване на леки и тежкотоварни автомобили по улица „Митрополит Борис“. Движението по въпросната улица е еднопосочно в участъка от светофара (където се намира и знакът B14) в посока ХЕИ-Благоевград. Позволено е преминаването само и единствено за коли в специален режим и автобуси.

В обратната посока не е ограничено движението за леки и тежкотоварни автомобили.

kola2

Въпреки забраната, шофьорите нарушават Закона за движение по пътищата, съобщи репортер на „Благоевград нюз“. Глобата за този вид нарушение е 30 лв. Знакът и санкцията не възпрепятстват шофьорите да бъдат в системно нарушение. Получава се сериозна предпоставка за пътно-транспортно произшествие, тъй като водачите навлизат в насрещното и може да се стигне до неприятен инцидент.

В рамките на един час, наш репортер успя да заснеме трима нарушители, а още толкова преминаха с бясна скорост. Имаше и тарикати, които се опитаха да се „скрият“ зад преминаващ автобус на градския транспорт.

kola

 

kola3

Comments

comments