На Общото събрание адвокатите дискутират последните законодателни промени, работна група ще търси компромис между Закона за прането на пари и запазването на адвокатската тайна

6464e1ca8aa35f43e4aa7b2eb1327b31

Работната група, която ще търси компромис по Закона за мерките срещу изпирането на пари, ще започне работа идния вторник.  Това обяви заместник-председателят на Висшия адвокатски съвет Атанас Стоянов на провеждащото се в Ректората на Софийския университет Общо събрание на адвокатите. Създаването на работната група беше договорено на среща на Съвета с председателя на НС и ръководството на ДАНС. Повод за това стана недоволството на адвокати, според които задължението да докладват на контраразузнаването за свои клиенти би нарушило адвокатската тайна.

В рамките на дискусията по отчетите адвокатите коментират и последните законодателни промени, срещу които гилдията възрази. В приветствието си към колегите председателят на Съюза на юристите в България Владислав Славов остро критикува работата на народните представители:

През последните дни юристи изразиха недоволството си от начина, по който са представлявани от адвокатурата в казуси като Закона за мерките срещу изпиране на пари. Адвокатите протестираха срещу текстове в закона, които, според тях, ги превръщат в доносници и обезсмислят адвокатската тайна.

Източник:БНР

Снимка: БГНЕС

Comments

comments