На форум обявяват учителите – победители в национален конкурс, учителка от Дупница сред лекторите на събитието

sbu_-лого_2016

Синдикатът на българските учители съвместно със Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия” и Фондация „Устойчиво развитие за България”, под патронажа на Министерство на образованието и науката, организира от 26 до 31 август събира на среща педагози от цялата страна, за да дискутират извънкласните и извънучилищните дейности, като средство за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците.

От Синдиката на българските учители съобщиха, че форумът е заключителният етап от едноименния конкурс на тема „Хуманистична образователна среда в образователните институции за формиране на нравствени и духовни качества у децата и учениците”, който се провежда за шеста поредна година по негова инициатива.

В тазгодишния се очаква да вземат участие над 250 учители и специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност от детската градина до дванадесети клас, от центровете за личностно развитие и приобщаващото образование, както и директори, експерти по образование, преподаватели и студенти от педагогически факултети на висши училища у нас. Те ще имат възможност да споделят  опит, да изразят лична позиция и да предложат авторски решения на част от проблемите в реалната практика.

, старши учител в Професионалната гимназия „Акад. Сергей Павлович Корольов“ в град  Дупница е единственият учител от Югозапада, който е сред лекторите на форума. Темата на нейното изложение  е „Моето верую в житейския път на учителя“ – „Учителят вярва – вярвайте му и вие“

Кулминация на събитието ще бъде тържествената церемония по награждаването на отличените в конкурса лично от Красимир Вълчев, министър на образованието и науката.

Comments

comments