На 27 ноември избират ректор на ЮЗУ“ Н. Рилски“ – Благоевград

resize_on_the_fly

По предложение на настоящия ректор проф. Борислав Юруков, Академичният съвет на висшето училище прие Общото събрание за избор на ректор за новия мандат да се проведе на 27 ноември (сряда).

Проф. Юруков ще се бори за втори мандат. Той  наследи на ректорския пост преди четири години проф. Иван Мирчев, който сега отново е сред кандидатите за ректор на Югозападния университет. В надпреварата се включиха още сегашните двама заместник-ректори – проф. Антони Стоилов и проф. Георги Апостолов, както и бившият заместнки-ректор – доц. Траян Попкочев.

Четиримата преди два дни изпратиха предложение до членовете на Общото събрание, Академичния съвет и до ректора на университета проф. д-р Борислав Юруков, с което настояват Общо събрание за избор на ректор на ЮЗУ „Н. Рилски” да бъде документирано с видеозапис, да бъде открито за медиите, да се гласува само в една урна, поставена в аулата, до избиране на нов председател, заседанието да води проф. д-р Илия Гюдженов. Направени са и други конкретни предложения, както пишат вносителите „с цел да се постигне оперативност и за да бъде изборът на ръководни длъжности от Общото събрание честен и неоспорим“,

Предложението бе отхвърлено за разгледано на провелия се вчера Академичен съвет.

Comments

comments