МРРБ обеща до края на седмицата заплати за служителите от пътностроителния бранш

Снимка: БГНЕС

С развети трибагреници и натиснати клаксони служители на двете фирми, участвали в изграждането на трасето между Стара Загора и Чирпан, излязоха днес на протест пред регионалното министерство.

Заместник-министърът на регионалното развитие Валентин Граматиков обяви пред тях, че до края на седмицата ще получат дължимите заплати.

Продължават разговорите на представители на дружествата в МРРБ приемане на план за решение на проблемите с финансирането на вече извършените ремонти.

„Заплати нямаме от 2-3 месеца – от Търговище сме. „Автомагистрали Черно море“, Кранево, от кариерата идваме четвърти път“;

„Ние живеем със заеми. Юли, август, септември заплати не сме вземали. С тия си действия, какво целят те, не знам, но нашето мнение е, че искат да ни изгонят от България, а ние си обичаме родината и искаме да работим тук“, заявиха протестиращи.

Служителите на „Автомагистрали-Черно море“ и „ИСА 2000“ настояват да получат дължимите суми за извършената дейност за 36,8 млн. лева.

За „Хоризонт“ секретарят на КНСБ в дружеството Петя Стоянова по-рано каза, че се обмисля да направят жива верига около сградата, без да пречат на придвижването на хора и автомобили.

 

 

 

 

 

Източник:  БНР

Comments

comments