Москва и Рияд поздравиха България за 3 март

C45C88E1-8B86-4612-90DF-BD737E8EB1F4

Министър-председателят Бойко Борисов получи поздравително писмо от руския си колега Дмитрий Медведев по повод националния празник на страната ни 3 март, съобщиха от правителствената пресслужба. Утре отбелязваме 141 години от Освобождението на България от османско иго.

Дмитрий Медведев изразява увереност, че активната работа на правителствата на Русия и България ще създаде благоприятни условия за напредъка по проекти в областта на енергетиката, инфраструктурата, промишлеността, науката и културата.

Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман също изпрати днес поздравление за националния празник до президента Румен Радев, съобщи официалната информационна агенция в Рияд.

Премиерът Борисов получи поздравително писмо и от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. В писмото турският президент Ердоган изразява увереност, че достиженията и сътрудничеството във всяка една област между България и Турция, постигнати по време на настоящото правителство на премиера Борисов, ще продължат да се развиват на основата на взаимен интерес.

 

Comments

comments