Модерни тежкотоварни превозни средства на метан бяха показани в Благоевград

IMG_0696

Благоевград е първият от общото седем града в България, който видя модерните тежкотоварни транспортни средства на метан. Високотехнологичните возила бяха показани пред местни компании, доставчици на горива, фирми-потребители на транспортни услуги и общините в региона, като част от цялостна система за „чисти“ доставки. Събитието с представяне, дискусия и тест драйв постави началото на мащабно роуд шоуто на шведския производител под мотото „Устойчивост! Сега и отвъд хоризонта!“

По думите на изпълнителния директор на Скания България Петър Дончев, днешната икономика на транспорта трябва да е устойчива за околната среда и съответно икономически ефективна за бизнеса. “Заедно с клиентите и клиентите на нашите клиенти можем да подтикнем транспортния бизнес да предприеме стъпки за декарбонизиране на автопарка си и за увеличаване на използването на алтернативи на дизела. В същото време достъпът до възобновяеми горива и електричество за превозните средства трябва да бъде толкова лесен, колкото е конвенционалният дизел днес”, подчерта Петър Дончев.

След Благоевград, роуд шоуто „Устойчивост! Сега и отвъд хоризонта!“ продължава към София, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас и Пловдив.

Comments

comments