Младен Тимчев: В община Сандански се работи на тъмно, без диалог с гражданите и с погазване на законите

1234567

Смятам, че слоганът на ГЕРБ за тези местни избори, който е „Работа, работа,, работа”, спокойно може да бъде променен в нашата община Сандански на „Думи, думи, думи” или още по-точно на „Празнословие, празнословие, празнословие”. Заявявам го смело, тъй като се запознах с опита за отговор на кандидат-кмета на ГЕРБ-Кирил Котев, по повод моята позиция по строителството на предизборното виенско колело“, казва кандидатът на БСП за кмет на община Сандански – Младен Тимчев.

Той е категоричен, че Котев не е дал нито един конкретен отговор на въпросите, касаещи това съоръжение. На практика досегашният кмет говори много, но не казва нищо Е, успява да спомене, че проектът е на частна компания, както и да се похвали, че виенското колело е най-високото в България.

Но прави и едно огромно признание – че виенското колело се строи, а не се поставя! Ето как става това: „Ако не бъда избран за кмет, какво ще направя – ще разглобя виенското колело и ще си го взема вкъщи?”, споделя Кирил Котев.

Точно това доказва, че виенското колело е строеж, нещо, което се сглобява, за да може после да се разглоби. Защото то не е докарано готово на ръце до Сандански. Но се оказва, че това не е проблем за общинската администрация, която не издава разрешение за строеж, а разрешение за поставяне. Това е стряскаща некомпетентност. Тук иде реч за огромно съоръжение, което трябва да се монтира, да се сглоби, да се обезопаси, а не да се постави като сергия за семки”, уверява Младен Тимчев.

Той разкрива, че целта му не е да отрича направеното, а да заклейми начина, по който се работи в община Сандански – на тъмно, без диалог с гражданите, с погазване на собствената Наредба, в която ясно е записано, че такова съоръжение може да се построи само и единствено с разрешение за строеж.

Разбрах, че някои са се засегнали, че наричам администрацията некомпетентна. Но в конкретния случай няма как да ползвам друго определение. Нека самите чиновници се замислят имат ли компетенции според техния доскорошен работодател, който  две години вече ползва услугите на юридически съветници от София за сумата от 5000 лева на месец. Те имат и задачата да обучават общинските служители. Похарчени са 120 000 лева без ДДС. Отделно са заплатите на общинските юристи. Ако бъда избран за кмет, ще направя ревизия на всички подобни договори, които касаят разходването на публични средства”, убеден е Младен Тимчев.

В управленската му програма е записано, че в срок от три месеца ще се въведе публичен електронен регистър на всички сключени договори от общината, включително на гражданските договори, за да е видно как и за какво се харчат парите на гражданите в общината.

За същия период от време ще бъде публично достъпна в цялост информацията за всички служители на община Сандански, техните отговорности и контакти – за да се прекрати практиката, която да позволява съществуването на „тайни и непознати“ служители за гражданите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Comments

comments