Младен Тимчев: Спортът има бъдеще в община Сандански

received_691449868007246

При голям интерес премина срещата-разговор за бъдещето на спорта, която организира кандидатът за кмет на община Сандански от коалиция „БСП за България” – Младен Тимчев. В дискусията се включиха не само бивши и настоящи спортисти, представители на Обществения съвет по спорта, спортни дейци, но и няколко кандидат-съветници от други листи. Всички изказаха своята загриженост от липсата на стратегия за развитието на спорта през последните 4 години. Бяха представени и някои от конкретните проблеми – закритият басейн в Четвърто основно училище не се използва, спортните зали в училищата не се поддържат, на места има течове от таваните, което е недопустимо.

Няма Наредба за финансиране на спорта. При положение, че няколко пъти сме предлагали на общинска администрация и на общинския съвет да приемат такава Наредба. Няма ясна програма за развитие на спорта. Искаме повече инвестиции за спорта, за да растат здрави младите и подрастващите”, споделиха присъстващите на срещата.

received_738128570034876Младен Тимчев ги увери, че в програмата си залага много за развитието на масовия спорт и спортуването за здраве. Той бе категоричен, че ще бъде приета дългосрочна стратегия за бъдещето на спорта, ако бъде избарн за кмет. Тази визия обаче ще бъде изготвена с активното участие на всички спортни деятели, експерти и заинтересовани страни.

В момента се довършва строежът на нова спортна зала. Но е необходимо не само да построиш такова съоръжение, а да си наясно как ще го стопанисваш по най-правилния начин. Още преди да влезе в експлоатация този обект е нужна цялостна концепция за неговото използване, която да гарантира финансовото обезпечаване, начина на използването и управлението. Ще се проведе прозрачен конкурс за избор на управител. Защото само правилният мениджмънт на залата ще позволи да се намали финансовата тежест за общината и да се обезпечи експлоатацията и поддръжката й”, каза Младен Тимчев.

Във връзка с реализираните инвестиции на градския стадион на Сандански той предвижда да се изгради система за контролиран достъп – след приключване на активните часове за спорт, в периода от 23,00 часа вечерта до 6,00 часа сутринта да бъде лимитиран достъпът на граждани до съоръженията с цел опазването им. „Община Сандански ще подкрепя дейността на спортните клубове, но при ясно дефинирани правила”, подчерта Младен Тимчев.

received_388559518748668

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Comments

comments