/СНИМКИ/ Митница „Южна морска“ в Свиленград продава на търг над 20 кг златни и сребърни контрабандни накити

222222

От Агенция „Митници“ съобщиха, че нейната териториална дирекция „Южна морска“ в Свиленград е обявила публична продажба чрез търг с тайно наддаване на златни и сребърни накити. Това са основно пръстени, гривни, обици, медальони, синджири и колиета с общо тегло 20,198 кг. Сред обявените за продажба бижута има и четири сребърни часовника, три златни игли и два биберона със златен обков. Контрабандните изделия са били задържани при митнически проверки на пункта „Капитан Андреево“ в периода от 2016 до 2018 година и за тях вече са приключили досъдебните или административно-наказателните производства, уточняват от митниците.

1111111

Двата биберона със златен обков, които се предлагат на търга, са били открити през август 2016 година. Те са били укрити в картонени пакети под леглото в шофьорската кабина на турски камион, влизащ в страната от Турция, заедно с още 601 златни накита, които също са предмет на продажба.

???????????????????????????????

За предстоящия търг златните и сребърни бижута са обявени в 8 групи, а желаещите за участие в търга следва да подадат заявление за всяка група поотделно, както и ценово предложение. Купувачите на стоките е необходимо да притежават разрешение за извършване на сделки с благородни метали, се посочва още в съобщението.

Процедурата по търга ще се проведе от 11:00 ч. на 2.12.2019 година в сградата на Териториалната дирекция „Южна морска“, на адрес: гр. Свиленград, ул. „Асен Илиев“ № 1.

111

Снимки: Агенция „Митници“

Comments

comments