Мистериозна смърт на домашно куче в ж.к.“Запад“ шокира благоевградчани

policeiska kola

Изстрели в благоевградския квартал „Запад“ вдигнаха на крак полицията

Вчера около 18:30 часа, група деца, живеещи в благоевградския квартал „Запад“ се разхождали в градинката пред блока, когато чули изстрел от съседния блок. Едно от момчетата на име Марти пуснало кучето си да се разхожда и секунди след изстрела видяло животното да бяга в неизвестна посока. Момчето настигнало кученцето и го намерило под една кола да лежи в безпомощно състояние. Веднага след това животното било отведено в близката Ветеринарна клиника в квартала. За съжаление, ветеринарният лекар положил неимоверни усилия да помогне на кучето, но само констатирал смъртта му. Собствениците на кучето, както и граждани подали сигнал на телефон 112 заради чутите изстрели. На място, пристигнали органите на реда. Това разказа един от младежите, станал неволен очевидец на инцидента.

Екипът на „Благоевград нюз“ опита да се свърже със собствениците на кучето, но те отказаха коментар, тъй като очакват експертизата на трупа на животинката да стане готова. Подаден е сигнал до Прокуратурата в Благоевград за разследване на случая.

Нашият екип успя да се свърже с ветеринарния лекар, при когото е било отведено кучето веднага след инцидента.

Ето какво заяви той :

“ Кучето беше докарано полуживо, направих каквото беше по силите ми да го спася, но за съжаление животното почина. Аз не видях да има белези от сачми или куршуми по тялото. Имаше драскотини по него и почина от вътрешен кръвоизлив. Моето обяснение е, че по всяка вероятност при изстрела, кучето се е изплашило и се е затичало, след което е блъснато от кола. Не съм свидетел на инцидента, но за мен това е логичното обяснение. Аутопсията на трупа ще покаже от какво е починало животното“, заяви Цветан.

Съседка на стопаните на кученцето заяви, че животното е било кротко и любвеобилно.

Екипът на „Благоевград нюз“ ще продължи да следи темата.

Очаквайте подробности.

 

Comments

comments