Министърът на финансите Владислав Горанов: Цена от 1000 лева за „Гражданска отговорност“ е спекулация!

 

991-ratio-vladislav-goranov-biografiia

Министърът на финансите Владислав Горанов коментира днес, че цена от 1000 лева за „Гражданска отговорност“ е спекулация. Той направи това заявление след заседание на Коалиционния съвет на управляващите.

Данъкът за старите автомобили ще остане въпреки протестите, подчерта Горанов и посочи, че увеличението ще бъде с до 1 лева на месец, което според него не е сериозен икономически удар върху семействата. Защото „60 или 80 стотинки на месец, или две кутии цигари за цялата година, не са това, което може да промени драстично склонността към покупка на по-стари автомобили от страна на българските граждани. Действително, автомобилите, които нямат екологична категория и които замърсяват повече, ще се наложи да плащат малко по-висок данък, което в зависимост от възрастта на автомобила може да достигне 6-10 лева увеличение“.

Предстои среща с петролната и газова асоциация, на която ще бъдат дискутирани цените на горивата. „Цената на горивата не се формира от правителството или от коалиционния съвет. Това са пазарни принципи“, добави финансовият министър.

Comments

comments