Министър Младен Маринов: Осем души са задържани при разследването за шпионаж

756873a3d686b8499be97f7de0ff2066

В резултат на действията на спецпрокуратурата и МВР в София, Перник и Брезник са задържани 8 лица, които са били разпитани във връзка с шпионския скандал“. Както „Благоевград нюз“ вече съобщи, това обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на заседанието на Народното събрание тази сутрин.

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев, който също беше привикан, обяви, че при разследване за пране на пари е установен трансфер на финансови средства от руски гражданин от общество „Двуглав орел”. Според данните чрез изградената схема се финансирали мероприятия, които засягали националната сигурност на страната и водене на хибридна война срещу Запада.

По-рано днес, в началото на правителствено заседание премиерът Бойко Борисов, заяви:“Не виждам никакво основание да се свързват отношенията ни с Русия и шпионския скандал. Нямаме нищо против хората, които обичат Русия. Бил съм и в Кремъл, бил съм и в Белия дом, за разлика от някои, които за три години не са били нито на едното, нито на другото място. Това, че някой си е правил срещи, си е негова работа, ние не се бъркаме. Това че някой си прави събори и пее руски песни, по никакъв начин не сме пречили. Но със службите работим по различни хора и процеси – както беше преди години с Денис Ершов и Майкъл Чорни“.  Той бе категоричен, че службите не работят срещу хората, които харесват Русия.

Главният прокурор Сотир Цацаров ще даде информация за шпионския скандал, предаде Агенция „Фокус“. Искането направиха от ПП „Атака“. Председателстващият пленарното заседание Емил Христов обяви, че Цацаров ще пристигне в Народното събрание в 13.00 часа.

Снимка: БНР

Comments

comments