Министър Младен Маринов обеща увеличаване на заплащането в МВР!

Image_7560830_126

Министър Младен Маринов обеща увеличаване на заплащането в МВР, пише епицентър бг.

Проектобюджетът на МВР за следващата година ще даде възможност за увеличаване на нощния труд на служителите на 1 лев на час, смята министърът.  По думите му това е най-големият бюджет за държавно ведомство, но, за съжаление, 90 процента от средствата отиват за заплащане на заплати. С проектобюджета се гарантира от 1 януари 2020 г. 10-процентно увеличение на основната заплата на служителите на МВР.

„През годината предприехме с професионално ръководство мерки по оптимизиране на работата. Нашата идея беше да вкараме полагането на извънреден труд в рамки, защото и то струва пари и голяма част от парите за персонал отиваха за извънреден труд. С това редуциране се надявам с преразпределение и от парите, които са отпуснати в новия бюджет, да успеем да повишим заплащането на нощния труд, да направим една стъпка, която на този етап да даде нормално заплащане на този труд“, заяви пред журналисти в Ловеч вътрешният министър.

Той добави, че нощният труд на полицаите, освен че се полага през тъмната част на денонощието, е свързан и с повишени рискове на база на дейност и правомощия, които прилагат.

Comments

comments