Министър Караджов пита гражданите кои шосета да се правят тази година

 

Вицепремиерът Гроздан Караджов свиква днес работно заседание за развитието на стратегическите инфраструктурни обекти и за новата програма за ремонт на пътищата, съобщи Министерството на регионалното развитие. В съвещанието ще участват шефовете на Агенция „Пътна инфраструктура“, на Института по пътища и мостове и на държавното предприятие „Автомагистрали“ ЕАД.

Министър Караджов е решил да направи дискусията отворена – тя ще се излъчва на живо във „Фейсбук“, така че всеки ще може да я проследи. Основните точки за обсъждане са четири: състоянието на стратегическите инфраструктурни обекти – проектна готовност, източници на финансиране, срокове; списъка на пътищата за основен и превантивен ремонт за 2022 г., предложен от АПИ; новата процедура за ремонт и поддръжка на пътната мрежа; тол системата.

След дискусията гражданите ще имат възможност в рамките на две седмици да направят предложения за включване на още пътни отсечки в програмата. Добре е предложенията да се подкрепят със снимки и видеоматериали, които показват защо шосето се нуждае от бърз ремонт.

Окончателният списък на пътните участъци, които ще бъдат поправяни тази година, ще бъде публикуван на сайта на министерството и на АПИ, уверяват от МРРБ.

Работното заседание започва в 9:00 часа в четвъртък и ще се излъчва на официалната страница на вицепремиера Гроздан Караджов във „Фейсбук“.

Очаквайте подробности!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: СЕГА

Comments

comments