Михаил Касабов поема БФС

касабов

Той ще изпълнява длъжността до насрочването на нов Конгрес.

Михаил Касабов ще изпълнява длъжността президент на Българския футболен съюз до насрочването на нов Конгрес. Това стана ясно след приключването на Изпълкома, който бе свикан заради оставката на Борислав Михайлов.

„Днес е един неприятен ден за мен. Искам да благодаря на Борислав Михайлов за направеното през последните години. Сега предстои да изберем дата за нов Конгрес и да намерим нов старши треньор. Аз ще свикам заседание на Изпълкома, на което да определим дата за Конгреса. Тогава господин Лечков ще направи изявление за новия селекционер. На следващия Конгрес аз няма да се кандидатирам за президент. Веднага след моето вписване аз ще имам право за свикване на Изпълком. Знаете, че има срокове. По най-бързия начин ще бъде свикан Конгрес“, сподели Касабов на днешната пресконференция.

Относно изказванията на премиера Бойко Борисов и спортния министър Красен Кралев относно оставката на Борислав Михайлов, Касабов заяви: „Конфликт с държавата явно има, но аз ще поискам среща с министъра на спорта, за да се разберем какво можем да направим по въпроса“. „Расисткия скандал на мача срещу Англия? Нека гледаме напред, това е минало вече“, добави Касабов.

Очаквайте подробности!

Източник: БТВ

Comments

comments