Михаела Филева пред „Blagoevgrad-NEWS“: Емоционално свързана съм с Благоевград, тук получих първите си статуетки

Voice_BG_Fileva_01431-1-800x445

Михаела Филева с пожелание към нейните почитатели : „Бъдете здрави, това е най-смисленото, което човек би могъл да притежава!“

Михаела Филева е български изпълнител, чиято кариера стартира стремглаво нагоре след участието й в телевизионното музикално реалити „X factor“. Печели поредица от награди – Жена на годината в категория музика за 2013 г., според читателите на списание „Грация“, Пробив на годината за 2013 г. (359 Hip Hop Awards), Изпълнителка на годината за 2013 г. (BOX TV); Дебют за 2013 г. (БГ РАДИО); БГ Изпълнителка за 2014 г. и 2015 г. (БГ РАДИО). През ноември 2014 г. излиза и първата авторска песен на изпълнителката. Тя е по нейни музика и текст и носи заглавието „И аз съм тук“. През 2015 г. песента ѝ носи наградата на БГ РАДИО за най-добър текст.

Този четвъртък от 19:30 часа, благоевградчани ще имат възможността да се насладят на хитовете на чаровната певица в зала „Пейо Яворов“.  Репортер на „Blagoevgrad-NEWS“ направи блиц интервю с Михаела Филева.

– С какви емоции очаквате предстоящия концерт в Благоевград ?

Винаги, когато ми предстои нещо ново, изпитвам нетърпение, вълнение, настройвам се за нещо хубаво. За първи път идвам със изцяло разработена за концерти зали програма. На сцената излизаме с бенда, с танцьорите ми и беквокалистите от Тринити. Всяка песен има своя визия, хореография, концертен аранжимент.  Неописуемо е и трябва да се види, за да се обясни.

– Не за първи път сте пяла пред благоевградска публика. С какви впечатление останахте от нея ?

Обичам Благоевград. Никога няма да забравя първата дата от турнето ни с Вензи, Били Хлапето и Lexus през 2013 г. Зала „Яворов“ се пръскаше по шевовете. Получи се страхотен концерт, часове наред раздавахме автографи. Знам, че в четвъртък ще изпитам това усещане отново.

– Как Ви посрещат благоевградчани ?

Винаги се чувствам добре дошла в Благоевград. Емоционално свързана съм с града, в него съм получила първите си статуетки от наградите на БГ Радиото. Нямате представа какво означава това за един изпълнител.

– Какви спомени Ви навяват като чуете за Благоевград ?

Спомням си първите ми награди на БГ Радио, които освен безкрайно щастлива от полученото признание за БГ ДЕБЮТ, ме направиха истинска „машина“ на сцената. В една от паузите в изпълнението ми, трябваше за няколко секунди да се преоблека, да успея да закопчая едни много високи обувки и да се изстрелям на сцената за “ А дано, ама надали“ с Графа и ВенЗи. За щастие нямаше „надали“:)

– Какво е усещането да пеете пред многохилядна публика ?

Това е нещо, което трябва да се изпита. Енергията, адреналина, силата, която ти дават хилядите прекрасни хора, които са там, заради това, което създаваш, те карат да искаш да дадеш всичко от себе си, дори да надминеш себе си заради тях. В един момент аз и тези хиляди хора се превръщаме в едно цяло, откъсва те от всичко друго –грижи, ежедневие, реалност, за да се отдадеш на музиката, да се слеем в една обща енергия, която се носи във въздуха и заразява всички.

– В кой град публиката Ви е посрещала най-радушно ?
Не бих могла да отговоря на този въпрос. Българската публика е много благодарна, дава толкова много на нас изпълнителите. Има малки разлики в начините на изразяване на емоциите, но за мое щастие се радвам на топло посрещане навсякъде.

– Кой е любимият Ви град ?
Много обичам Велико Търново, родена съм там и симпатиите ми са абсолютно обясними. От както не живея там ми се струва още по-красиво, оценявам красивите гледки по различен начин, като не са пред очите ми всеки ден.

На финала – Какво ще пожелаете на благоевградските Ви почитатели ?

Да бъдат здрави, вярвам, че това е най-смисленото, което човек би могъл да притежава, така, че им го пожелавам.

Всички фенове на чаровната и талантлива певица могат да си закупят билети за концерта от сайта на „Eventim“.

Comments

comments