Microsoft подготвя големи съкращения

microsoft_headquarter_top

Хиляди служители на Microsoft по целия свят ще бъдат засегнати от нова вълна на съкращения, съобщи TechCrunch, позовавайки се на източници от Редмънд. Очаква се по-късно тази седмица компанията да обяви официално плановете си.
Процесът на преструктуриране е насочен най-вече към отделите по продажби и ще включва също организационни сливания. Това означава, че Microsoft планира да обедини звеното за корпоративни клиенти с едно или повече поделения, фокусирани върху малкия и среден бизнес (SME).
Предполага се също, че мащабните съкращения са свързани с някои вътрешни промени, които компанията направи миналата година, а може би са част от по-широк план за подобряване на Azure, така че Microsoft да се доближи до конкурента Amazon в облачния бизнес.
Големите съкращения на работни места не са непознати на Microsoft. Когато погълна мобилния бизнес на Nokia, софтуерната корпорация освободи 18 000 служители по целия свят на няколко вълни, а в края на миналата година съкрати 2850 служители, вкл. около 900 от екипа за продажби.
Моментът е подходящ за Microsoft да обяви нови съкращения, не само защото финансовата година приключва този месец, но и поради факта, че компанията прави най-големите си съкращения именно през лятото, вкл. след придобиването на Nokia. В близките дни се очаква официална информация от Редмънд.

Technews.bg

Comments

comments