Менда Стоянова: Хората казaха – държавата и правителството работят добре

768x432 (2)
Снимка:БГНЕС

Според нея именно това са фактите след евровота

Хората казват ­ държавата и правителството работят добре, сочат фактите след евровота, дори и да е имало ниска избирателна активност. Това каза Менда Стоянова в студиото на „Тази сутрин”.

Според нея трябва да се сравнява активността с предишни избори за ЕП и тогава ще се види, че не е толкова ниска. Тя добави, че една от причините да гласуват за ГЕРБ е това, че икономиката се движи добре, а безработицата намалява. Само за първото тримесечие на 2019 година сме с минимален ръст на заплатите от 12,2% и забележете тези не са от повишени заплати в държавния сектор, а идват от частния сектор. Това харесват хората и искат то да продължи. Да не говорим и за други показатели, които хората искат да продължат, устойчиво развитие, БВП 3,4%, износ +5%. Да, на едно от ниските места сме, но сме тръгнали от много ниска база, и ако още веднъж БСП дойде на власт, ще се намираме на още по­ниско място, откъдето сме тръгнали, заяви Менда Стоянова.

Тя коментира и оставката на Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов беше прекрасен организатор, работеше много време за партията, но незаменими хора няма. Ще се види дали е силно преувеличена неговата функция в ГЕРБ, не смятам, че аз трябва да давам такива оценки за работата на господин Цветанов и за неговия 18­ годишен труд. Г­н Цветанов даде сам оставка и това беше негово решение”, добави тя./btvnovinite.bg

Comments

comments