Медиите в Северна Ирландия обръщат сериозно внимание на назначението на Уорън Фийни за мениджър на орлетата

666

Акцентът е медиите на Острова е, че специалистът поема отбора, от който българската звезда Димитър Берабтов тръгва за големия футбол

ФК Пирин Благоевград подписа договор със северноирландската футболна легенда Уорън Фийни.

Той ще бъде новият старши треньор на орлетата и ще изпълнява функциите на класически мениджър на тима.

Младият специалист вече има солиден опит като мениджър на отбори във Великобритания, а футболната му кариера е доста впечатляваща.

Фийни е трето поколение национал на своята страна с 46 мача и пет гола. Британският нападател е играл за отбори като Лийдс, Кардиф, Лутън, Дънди Юнайтед, Суонзи и др. Треньорската му кариера преминава през Нюпорт, Линфийлд и Нотс Каунти.

До последно, той води отбора от второто ниво на северноирландското първенство Ардс.

Фийни ще пристигне в Благоевград в началото на следващата седмица, като дотогава ще  бъде ясен и работният му екип, в който със сигурност ще присъства българин  владеещ отличен английски език.

Новият мениджър вече прекара няколко дни в Благоевград и се запозна обстойно с обстановката, амбициите и намеренията на ръководството на клуба, като присъства и на няколко занимания на орлетата.

Договорът на Фийни ще бъде за година и половина.

От бившия клуб на специалиста ФК Ардс, който е полупрофесионален тим и се състезава във второто ниво на местния футбол, също споделиха, че не е имало как да спрат Фийни да поеме ново предизвикателство в кариерата си. Договорът между двете страни е бил прекъснат по взаимно съгласие в събота сутрин, а няколко часа по-късно Фийни бе официално назначен за наставник на „орлетата”.

Акцентът е медиите на Острова е, че специалистът поема отбора, от който българската звезда Димитър Берабтов тръгва за големия футбол. Споменава се също, че цветовете на Пирин Благоевград за защитавали и „героите на България от САЩ 94” Ивайло Андонов и Петър Михтарски.

Welcome Feeno!

 

Comments

comments