Мая Манолова организира приемна във влака София – Варна

3b8dd554bd578cd975f5201a26514397

Омбудсманът Мая Манолова направи тази сутрин  подвижна приемна във влака София – Варна, съобщи  БНР и поясни,  че това се е наложило,  след като стана ясно, че бюджетът на Националната служба за охрана ще бъде намален с парите, които се плащат за нейния служебен автомобил. „Непрекъснато сме на терен и няма как наличните автомобили, с които разполага институцията, да ги взема от колегите, за да ги ползвам аз. Но ние така или иначе ще се организираме, общественият транспорт дава огромни възможности“, коментира Мая Манолова.

Точно в 6:55 часа мобилната приемна потегли от първи коловоз на Централна гара в София. Събитието предизвика огромен медиен интерес. „Това е подходящият транспорт до Варна“, каза омбудсманът.  „Осемте часа пътуване могат да бъдат уплътнени в разговор с хората в мобилна приемна. Тук са първите граждани, които излагат своите проблеми. Единственото, което истински ме притеснява, е интересът, който тази приемна предизвиква. Просто е неудобно да привличаме вниманието, с нещо, което хората правят всеки ден. Хиляди хора пътуват с обществения транспорт и това не се превръща в събитие. Политици и представители могат да правят същото“.

Какви жалби и сигнали получи омбудсманът? : „Стандартните, с които се сблъскват българските граждани – банки, поръчителства, плащане на кредити, като поръчител, след това колекторски фирми, продажба на дългове, частни съдебни изпълнителни. Нещата, с които работим от години“, поясни Мая Манолова.

Снимка: БТА

Comments

comments