Масови смени в състава на секционните комисии в Благоевградска област

f8c535ce7c1a225b7ffe24cfc7929c4e

Двадесет и двама от членовете на секционните избирателни комисии в Петрич се оказаха участници в  местните избори или починали хора. В няколко общини от Благоевградска област продължава тенденцията за масови смени в състава на  секционните комисии.

На свое заседание от вчера общинската избирателна комисия в Петрич е взела решение за освобождаване на 22 членове на секционни  комисии, като единият от тях се оказал член и на общинската избирателна комисия.  След извършена проверка от „ Информационно обслужване“ АД се оказало, че повечето от тях са премълчали факта, че участват като кандидати за вота в неделя.

Общините, в които са извършени най-много смени в състава на СИК-овете са Сандански с над 200 от общо 602 и Благоевград с подменени 300 членове на СИК, което е една четвърт от общия брой.

Според председателите на общинските избирателни комисии тази тенденция ще се засили  в двата дни преди местния вот, а и в самия изборен ден.

Като основна причина те посочват  неглижиращото отношение на политическите партии  към списъците с предлагани от тях хора, но напоследък се наблюдава и друго обяснение – липсата на доверие и съмнението, че  членове на СИК са привлечени от политически опоненти.

Източник: БНР

 

Comments

comments