Маринела Арабаджиева остава в ареста

marinela


Маринела Арабаджиева остава в ареста, след като Специализираната прокуратура внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Арабаджиева се разплака пред децата си е съдебна зала и отказа да приеме петте обвинения срещу нея. По думите й, тя е невинна и никога не се е укривала. Съдът изпълни молбата на Арабаджиева да не бъде снимана, но отказа да гледа делото при закрита врата. Съдията отказа да обсъди всички доказателства, но към този момент може да се допусне, че и петте обвиненията са реални.
Съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев бе екстрадирана от Испания в четвъртък следобед. Непосредствено след пристигането ѝ в София, тя бе привлечена към наказателна отговорност, бяха ѝ предявени обвинения.
На проведения разпит тя отказа да дава обяснения, съобщиха от прокуратурата. Маринела Арабаджиева е обвинена за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления и изпиране на пари. Съдът прие, че има данни, че обвиняемата е извършила престъпленията, за които е привлечена към наказателна отговорност, както и реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, ако спрямо нея бъде определена по-лека мярка./BTV

Comments

comments