Мая Манолова: Хората вече не умират само от вируса, а и от хаос

Лидерът на „Изправи се.БГ“ коментира здравната криза, породена от коронавируса

Борисов остави хората да се спасяват поединично. Хората вече не умират само от вируса, а и от хаос. Хаосът се създаде от правителството, защото абсолютно пропиля времето през лятото, за да се създаде организация за идните месеци. Нито организационно, нито с необходимите лекарства, плазма, апарати. Това коментира лидерът на „Изправи се.БГ“

„Има 26 000 свободни легла по данни на Здравното министерство, заети са малко над 6 000. Въпросът e, че не бяха премахнати административните пречки така, че системата да бъде гъвкава. И да не се отговаря нямаме места за пневмония или легла. Лекари също има, но много от тях не са признати за лекари от първа линия“, допълни Манолова.

„България в момента е две картини: едната, в която хората си умират по домовете и по болниците, и втората картина, в която Борисов разхожда в джип двама лекари, обяснявайки им, че всичко в държавата е наред, показвайки им мантинели. Смятате ли, че тези хора, които ни управляват осъзнават сериозността на ситуацията. Преди да се стигне до по-строги мерки властта трябва да е направила това, което ще ограничи заразата с по-фокусирани действия. Например: България е единствената държава, в която PCR тестовете са платени и няма масово тестване. Ние сме единствената държава, в която не се проследяват заразените и карантинираните. Ако се направи масово тестване и наистина се установяват заразените. Така ще се направи реално ограничаване на заразата. Вече не знам кой по ред дом е пламнал с коронавирус“, каза още тя.

„Това, което можеше да стане през летните месеци е да се засили ресурсът в регионалните здравни инспекции. Електронният път трябва да бъде . Дойде време правителството да поиска прошка, защото в останалите дни ще се мерят с изгубени човешки животи. Друго удобно обяснение е, че правителството прави всичко правилно, а хората не спазват мерките. Ако слушаме това правителство, то е перфектно, но просто не е случило на народ и избиратели. Това, че хората са избрали тези управляващи, много се надявам те скоро да се поправят“, коментира лидерът на „Изправи се.БГ“.

 

 

 

Източник:bttvnovinite.bg

Comments

comments