Малчуганите от ЦДГ „1 юни“ в „Струмско“ гасиха въображаем огън и опознаха професията „пожарникар“ в демонстрационно занятие, проведено от РСПБЗН – Благоевград

Демонстрационно пожаротактическо занятие се проведе в Целодневна детска градина „1 юни“ в Благоевград днес. Старши инспектор Атанас Атанасов, началник група държавен противопожарен контрол и превантивна дейност, показа на малчуганите екипировките на служителите на пожарната безопасност и защита на населението.

Повече от 60 деца от трета и четвърта група обогатиха знанията си за професията „пожарникар“, като станаха свидетели и на реално гасене на огън. А демонстрацията впечатли малчуганите и ги подтикна да споделят мечтите си за реализация в професията.

Директорът на детското завдение г-жа Весела Николова сподели, че пожаротактическото занятие е полезно за децата, тъй като им дава възможност да видят в какво действителност се състои работата на огнеборците.

За финал децата опознаха в детайли и пожарната кола. Десетки бяха и малчуганите, които пожелаха да гасят въображаем огън с помощта на истински пожарникар и реална техника.

Comments

comments