Майките на деца с увреждания се борят за спасяването на Бисер Петков

БГНЕС
БГНЕС

За втори път майките на децата с увреждания от протестите „Системата ни убива“ апелираха към премиера Бойко Борисов да не отстранява социалния министър Бисер Петков. Те излязоха с отворено писмо към министър-председателя да остави министъра в кабинета, като изтъкват заслугите му за приемането на законодателните промени за хора с увреждания, за които те протестираха месеци наред.

Вчера стана ясно, че премиерът е поискал оставката заради проблеми със социалната сфера. Там не бяха посочени конкретни мотиви заради които е отстранен социалния министър. От оставката останаха изненадани коалиционните партньори от ОТ и шефът на социалната комисия в парламента д-р Хасан Адемов.

Ето и писмото на НГИ „Системата ни убива“:

„Г-н Борисов,

Възмутени сме от отстраняването на Бисер Петков от поста министър на МТПС! Считаме, че мотивите Ви, че темповете на работа на министерството не отговарят на обществено-политическите (ВИ) очаквания са абсолютно несъстоятелни! 

Припомняме, че именно МТПС под ръководството на този министър създаде два ключови за живота на хората с увреждания закона – ЗХУ и ЗСУ. Имено при този министър стартира очакваната с десетилетия реформа в сферата на социалните политики за децата и хората с увреждания. Настояваме реформите да бъдат завършени и да не се протакат с неоснователно поискани от Вас оставки! Настояваме Бисер Петков да бъде върнат на поста министър на МТПС!

Хората с увреждания, нямат повече време за губене! Протакането на реформата ще съсипе и унищожи човешки животи и в случая отговорността за това ще е единствено ваша!“

Източник: dariknews.bg

Comments

comments