Младен Тимчев: Селата в община Сандански ще бъдат чисти и зелени!

received_400369007521401

Селата в община Сандански могат да са чисти и зелени, но е необходимо общинското ръководство да има волята и желанието да развива тези населени места. Трябва не само да направиш една детска площадка или един зелен кът за отдих, а да се грижиш за тях и да ги поддържаш непрекъснато“. Това заяви Младен Тимчев, кандидат на БСП за кмет на община Сандански, който проведе срещи с десетки жители на селата Дамяница и Ново Делчево Хората и в двете населени места се оплакаха от липсата на внимание от досегашната общинска управа и на чуваемост на проблемите им.

Жителите на селата Дамяница и Ново Делчево отбелязаха повишаването на таксата смет, от която се отчисляват средства за озеленяване и чистота, но това ни най-малко се забелязва в селата. „Защо няма открити работни места, за да има кой да полага грижи за чистотата и реда в селата?”, този въпрос отправиха към Младен Тимчев местни хора.

Кандидатът за кмет на община Сандански ги увери, че получи ли доверието им, вниманието на него и екипа му ще е насочено към всички населени места, защото там също живеят хора и те също имат своите изисквания за уют и комфорт. А едно от основните неща е осигуряването на чистота в селата, както и поддръжка на зелените площи.

Ще направим много внимателен анализ на всички общински дружества, за да преценим къде се налага оптимизация. За да има кой да се грижи за чистотата и в селата. Целта е да можем да отговорим на потребностите не само на жителите на града, но и на жителите на селата. Ще спрем практиката да се усвояват средства, да се изгражда площадка или градинка, а след това тези обекти да не се поддържат и да се оставят на произвола на времето”, увери присъстващите Младен Тимчев.

Ако бъде избран за кмет, той ще организира предприемането на дендрологични мерки и третиране на заболели дървета, както и засаждане на нови дървета от същия вид на мястото на вече липсващите. Още през следващата 2020 година предвижда да се засадят над 300 дървета по улиците на селата.

received_2444524129202139

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Comments

comments