Луксозен СПА комплекс в район с богати туристи отваря врати за инвеститори

Ексклузивен планински курорт за отдих и живеене скоро ще отвори врати в с. Баня, Разложко. Разположен на 62,000 кв. м. площ, Grand Therme Resort Banya е най-новият мащабен проект на прочулата се с Ring Tower Sofia строителна фирма Pulse Building Constructions. Това е шестият хотелски комплекс в портфолиото на компанията, сред които се нареждат проекти като Гранд Хотел Банско, Гранд Хотел Свети Влас и хотел Емирейтс Резидънс в столицата.

Комплексът е замислен като място за семейна почивка с акцент върху самостоятелните имоти. Освен хотелската част и нейните 110 луксозни стаи, той разполага с 60 апартамента и 19 къщи, които могат да бъдат закупени от частни лица и фирми. Цените на имотите варират между 72 хил. евро за апартамент и 300 хил. евро за самостоятелна къща, превръщайки ги в атрактивна възможност за инвестиция, но и достъпна опция за живеене.

Строителят предоставя вариант за завършване на жилището до ключ, включваща довършителни работи и обзавеждане. Това прави имотите особено привлекателни за инвеститори, които биха искали да развиват туристически бизнес в региона. Именно с тази цел комплексът е оборудван и с множество съоръжения за спорт, отдих и терапия.

Централно място в концепцията на строителя за курорт, предоставящ възможност за активна почивка, заемат тенис кортовете и футболните игрища, както и фитнес клубът от верига Pulse. All-inclusive ресторант за 160 гости и гурме ресторант за 40 посетителя допълват тази идея със здравословна храна, приготвена от мастър готвачи. Два СПА центъра – с площ от 2,700 кв. м. в хотелската част и 4,200 кв. м. в жилищната – я завършват с богата палитра от водни и парни терапии.

Pulse Building Constructions има богат опит с подобни съоръженията, развивайки СПА и фитнес бизнес повече от десетилетие с техните клубове Pulse.

„Още от самото начало идеята ни беше да създадем комплекс по подобие на ексклузивните алпийски курорти, но на българска земя“, разказва Паскал Дойчев, собственик на Pulse Building Constructions.

„Почти веднага стана ясно, че можем да изпълним подобен проект и тогава у нас се зароди идеята да споделим визията си с предприемчиви инвеститори“, споделя Дойчев.

„Ето защо и предлагаме тази възможност на свободния пазар, а не на крупни бизнеси, които имат средствата да изкупят всичко за много кратко време. Grand Therme Resort Banya е един от първите планински комплекси в страната, които предоставят инвестиционна възможност на частни купувачи в перспективен регион на страната“, заключва собственикът на Pulse Building Constructions.

Строителната компания предлага за продажба 60 апартамента с площ между 57 и 105 кв. м., както и 19 къщи с площ от 195 кв. м. Апартаментите са разположени в 3 сгради с изглед към вътрешния двор и планината, а къщите се простират в широко дворно пространство в средата на комплекса, с бърз достъп до хотелската част.

Познати като Aqualida Private Homes, къщите в Grand Therme Resort Banya са построени изцяло от естествени материали и съчетават модерни архитектурни решения с типичен възрожденски стил. Каменната зидария запазва топлината през зимата и прохладата през лятото, а дъсчената обшивка от сибирска лиственица придава на домовете неподправен уют.

Къщите са разположени в самостоятелни парцели с дворове от 381 до 808 кв. м., конструирани така, че да позволят редица удобства. Сред тях са: джакузи с гореща минерална вода, барбекю зона или закрита площ за паркиране на до две коли.

Етажното разпределение на първия етаж включва елегантна дневна с кухня и трапезария, спалня, баня с тоалетна, складово помещение и тераса. На втория етаж са разположени 3 спални, две бани с тоалетни, гардеробно помещение и тераса с вдъхновяваща гледка към Пирин планина.

Според Дойчев в България има достатъчно хора с бизнес нюх, които биха видели стойността на подобна инвестиция. Именно затова Гранд Хотел Мениджмънт – дружеството, което управлява комплекса – гарантира 9% доходност на годишна база на всеки инвеститор.

В последните години регионът около Grand Therme Resort Banya, се обособи като дестинация за СПА почивка от висок клас, а редом с това и привлекателна възможност за инвестиции. Районът се позиционира като огледало на Алпите на родна земя, привличайки туристи с висока покупателна способност.

Според данни на Националния статистически институт (НСИ) Благоевградска област е най-доходоносната планинска зона в страната. През 2021 г. тя е генерирала повече от 14 млн. лева приход само от нощувки.

„Grand Therme Resort Banya е перфектният микс от автентичност и ексклузивност. Всичко – от мястото на комплекса до съоръженията за отдих – е съобразено с очакванията на жителите и гостите му. А това го превръща и в перфектна инвестиция за далновидния инвеститор“, категоричен е Дойчев.

 

Разберете повече за Grand Therme Resort Banya на нашия официален уебсайт www.pbc.bg/grand-therme-resort/ или в специализирания сайт за къщите на територията на комплекса: www.aqualida.bg/

Заявете оглед на един или повече от нашите ексклузивни имоти на OFFICE@PBC.BG или на тел. 0878 236 671

Comments

comments