Лозан Панов с писмо до правосъдния министър: Защо не е включено в дневния ред на Пленума на ВСС обръщението на над 170 съдии?

Снимка:БГНЕС
Снимка:БГНЕС

Председателят на ВКС изпрати до министъра на правосъдието писмо с въпроса защо не е включено в дневния ред на Пленума на ВСС обръщението на над 170 български съдии, внесено в Съвета

Председателят на Върховния касационен съд изпрати до министъра на правосъдието писмо, свързано публично оповестеното и внесено във Висшия съдебен съвет обръщение от над 170 съдии.

В писмото пише:

„След заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС), проведено на 14.11.2019 г., в медиите беше разпространено обръщение, подписано от над 170 български съдии, което според публикациите е изпратено на президента на Република България, председателя на Народното събрание на Република България, министър-председателя на Република България, Висшия съдебен съвет и Инспектората към Висшия съдебен съвет.

На мой въпрос по време на провеждане на заседанието на Пленума на ВСС на 21.11.2019 г. дали обръщението е получено във Висшия съдебен съвет и защо не е в дневния ред, представляващият ВСС г-н Боян Магдалинчев отговори, че е постъпило в Съвета, но не е включено в дневния ред на Пленума, тъй като не е той човекът, който определя дневния ред, а по Конституция и закон министърът на правосъдието го утвърждава.

Поради това моля за Вашата позиция по въпроса защо цитираното обръщение не е включено за разглеждане в дневния ред на заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, проведено на 21.11.2019 г.“

 

 

 

 

Comments

comments